Росіяни продовжують погрожувати нападами на енергосистему, ми маємо бути готовими – Кім

Російсько-окупаційні війська продовжують погрожувати, що будуть нападати на енергосистему України. Тому цивільні громадяни мають бути готовими до нових атак.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Ми чекаємо, що знову погані люди нападатимуть на нашу електрику, ми готові захищатися. Але ми готуємо інформацію про воду, де можна буде набирати воду, підвозити, розкинути генератори. Отримають інформацію голови районів міста, щоб знати, де що можна отримати з погляду електрики та води. Але я звертаюся до всіх – зробіть собі запас води, зарядіть павербанки, подумайте щодо зв'язку, домовтеся з родичами, що робити, якщо не буде зв'язку і так далі", – наголосив він.

Крім того, Кім закликав волонтерів переключити свої зусилля на пошук та доставку дизельних генераторів, щоб допомогти тим, хто цього потребуватиме.

"Звертаюся до наших волонтерів, які з першого дня війни допомагають нам. Прошу вас перейти на дизель-генератори, паливо, щоб ми могли допомогти людям, які не мають цієї можливості, які не можуть самі організувати себе дизель-генератор, нам це доведеться. Зима починається, у будь-якому потрібно везти з-за кордону, у Польщі вже немає, у Німеччині закінчуються. Хто має можливість, тягніть генератори", – закликав голова ОВА.

Також Кім звернувся до фермерів і бізнесменів.

"Фермери. Є завдання у ОТГ, щоб селяни допомагали кожен своєму селу безпосередньо генераторами, водою безперервно. Прошу фермерів, бізнес у себе на місті допомагайте людям, сільрадам, ми маємо показати, що ми єдині. Росіяни продовжують загрожувати, що нападатимуть на нашу енергосистему, ми маємо підійти до цього підготовленими", – підкерслив очільник Миколаївської ОВА.

Раніше повідомлялося, що в Україні через морози можливі аварійні відключення електроенергії. На українців можуть чекати нові аварійні відключення світла через погіршення погоди. Ситуація з енергетичною системою залишається складною.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER