В Україні через морози можливі аварійні відключення електроенергії – Шмигаль

На українців можуть чекати нові аварійні відключення світла через погіршення погоди. Ситуація з енергетичною системою залишається складною.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Центр журналістських розслідувань.

Хоча енергетика України й знаходиться в критичному стані, проте ситуація є контрольованою. В усіх регіонах запроваджені планові погодинні відключення та встановлені графіки. Однак, з пониженням температури люди змушені включати електричні прилади.

«Намагаємося їх зменшити в часі, але почалися морози, і ми бачимо, що споживання електрики зростає. Тому, на жаль, в окремих ситуаціях не виключаємо й аварійних відключень», – заявив Шмигаль.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав усіх українців намагатися економити електроенергію, щоб уникнути позапланованих аварійних відключень.

Нагадаємо, в Укренерго вважають, що блекаут не стане «кінцем світу». Відключення світла через ракетні обстріли відчули на собі жителі всіх регіонів України. Працівники Укренерго працюють цілодобово. Готуються в компанії й до можливого блекауту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER