В Укренерго вважають, що блекаут не стане «кінцем світу»

Відключення світла через ракетні обстріли відчули на собі жителі всіх регіонів України. Працівники Укренерго працюють цілодобово, щоб якнайшвидше відновити подачу електроенергії в домівки українців. Готуються в компанії й до можливого блекауту.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Укренерго Володимир Кудрицький, передає Центр журналістських розслідувань.

В Укренерго допускають можливість блекаут, однак, ймовірно на нього слід чекати не цього сезону. Тривалість тотального відключення важко спрогнозувати, адже на нього впливає ступінь пошкодження електромережі.

«Блекаут – це не якийсь кінець світу. Блекаут – це повне чи значне погашення енергосистеми, після якого одразу починається її відновлення», – наголосив Кудрицький.

В Укренерго постійно проводять протиаварійні тренування та підготовчі заходи. Тому, навіть у випадку виникнення блекауту всі працівники чітко знають, що робити.

Нагадаємо, Україна отримала електроенергію з Європи. 19 листопада, Україна успішно імпортувала електроенергію зі Словаччини. Ймовірне, це допоможе країні пройти важкий етап відновлення енергосистеми.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER