У Снігурівці росіяни розграбували виправну колонію, засуджених вивезли до Херсона

Під час окупації міста Снгіурівка російські війська розграбували приміщення виправної колонії №5. Засуджених загарбники вивезли до Херсона.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

"Прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ та експертами провели огляд Державної установи "Снігурівська випрана колонія № 5" – місця дислокації російської армії у місті Снігурівка", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, під час окупації Снігурівки військовослужбовці країни – агресора вивезли засуджених до міста Херсон та облаштувались у будівлі виправної колонії. Окупанти розграбували приміщення колонії та лишили по собі низку слідів їх перебування.  

Зазначається, що все вилучене направлено для проведення відповідних експертиз. Наразі вживаються заходи щодо встановлення свідків та потерпілих від незаконних дій представників країни-агресора.

У прокуратурі додали, що досудове розслідування триває в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, російські загарбники, залишаючи Херсон, намагалися не лише зруйнувати всю інфраструктуру міста, але й випустили на волю 400 в’язнів. Ув’язнені відбували покарання в Херсонському СІЗО за скоєні злочини.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER