Європейський парламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

Сьогодні, 23 листопада, Європарламент слідом за іншими міжнародними органами проголосував за резолюцію про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму. Численні воєнні злочини та терористичні акти Росії не залишилися без уваги.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За резолюцію проголосували 494 європейських депутати, утрималися від голосування 44 парламентарі. Визнання РФ державою-спонсором тероризму призведе до обмежувальних заходів щодо неї та відносин ЄС з Росією.

«Європарламент наголошує, що цілеспрямовані напади та звірства, здійснювані Російською Федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є воєнними злочинами; висловлює своє беззастережне обурення і засуджує ці напади і звірства та інші акти, які Росія вчиняє для досягнення своїх деструктивних політичних цілей в Україні та на території інших країн; у світлі вищезазначеного визнає Росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму», – йдеться в затвердженій резолюції.

Своєю чергою Європарламент закликав Раду ЄС також внести Росію до списку держав-спонсорів тероризму та вжити відповідних заходів.

Раніше повідомлялося, що Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. 21 листопада, в Мадриді пройшло засідання парламентської асамблеї НАТО, під час якого було вирішено ряд важливих питань.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER