Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Сьогодні, 21 листопада, в Мадриді пройшло засідання парламентської асамблеї НАТО, під час якого було вирішено ряд важливих питань. Всі країни Альянсу підтримали пропозицію про визнання Росії державою-терористом.

Про це повідомив у Facebook голова делегації України в Парламентській асамблеї Єгор Чернєв, передає Центр журналістських розслідувань.

Країни НАТО підтримали резолюцію, запропоновану українською делегацією. Серед важливих питань, що зазначені в документі: створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдані Україні збитки; розробка конкретних кроків стосовно вступу України до НАТО та збільшення постачання Україні озброєння.

«Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації. Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», – зазначив Чернєв.

Окрім цього Парламентська асамблея закликала держави-члени створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання всіх російських злочинців.

Нагадаємо, парламент Чехії офіційно визнав режим у Росії терористичним. 16 листопада, Палата депутатів Чехії (нижня палата парламенту) ухвалила резолюцію, в якій російський режим визнано терористичним.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER