Черговий воєнний злочин: на Херсонщині військові РФ розстріляли в будинку сімох цивільних

В одному із сіл Херсонського району в квітні цього року російсько-окупаційні війська розстріляли в будинку сімох цивільних, одна із загиблих – неповнолітня дівчина.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції провели огляд місця вчинення військовими РФ чергового воєнного злочину. За попередніми даними, у квітні 2022 року під час окупації ЗС РФ одного із сіл Херсонського району, російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних. Після цього окупанти підірвали будинок із розстріляними людьми", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за попередньою інформацією, у будинку перебували працівники фірми, що охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.

"Загиблих поховали поблизу місця події, а дівчину – батьки на місцевому кладовищі", – розповіли в ОГПУ.

Для забезпечення належного розслідування воєнного злочину відбуваються слідчі дії, зокрема огляд тіл та проведення судово-медичної експертизи.

Триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, в Херсонській області поліція виявила вже 63 тіла закатованих українців.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER