ОП: аварійні відключення світла можуть тривати ще протягом двох-трьох днів

Після потужного масованого ракетного удару з боеу РФ, який стався 15 листопада, аварійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати ще протягом двох-трьох днів. У різних регіонах без електрики залежно від годин лишається від двох до чотирьох мільйонів абонентів.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

“Учора на вечір у нас було відключено близько 10 мільйонів абонентів. Зараз цифра набагато менша, на ранок була близько 2-х мільйонів. Зараз уведені практично в усіх областях як погодинні графіки відключень, так і бувають аварійні відключення, адже ми ще стабілізовуємо систему, ще відключені кілька мільйонів споживачів: цифра від 2-х до 4-х мільйонів, у залежності від години міняється”, – сказав він.

За словами Тимошенка, нині стоїть завдання перед енергетиками вийти на рівень електропостачання, який був минулого тижня. Водночас він проінформував, що у деяких містах і областях, а саме — місті Києві, Київській, Львівській і Хмельницькій областях уже вийшли на такі графіки.

Заступник керівника ОП пояснив, що аварійні відключення, які спричинені вчорашньою ракетною атакою РФ, можуть бути впродовж двох-трьох днів, оскільки різні об’єкти мають різний ступінь руйнування.

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що внаслідок нового масованого російського ракетного удару по Україні, що стався у вівторок, 15 листопада, було завдано шкоди близько 30 об'єктам. На кожному з них працюють фахівці, вивчаючи наслідки та ушкодження. 

В Укренерго повідомили, що в семи областях України відновлено енергопостачання. Водночас крім графіків відключень застосовуватимуться також аварійні відключення.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER