“Майже всі прізвища відомі”: Шкарлет розповів, скільки вчителів погодилися на співпрацю з окупантами

Українській владі відомі прізвища майже всіх педагогів, які пішли на співпрацю з ворогом. Кожен колаборант відповідатиме перед законом.

Про це в ефірі національного телемарафону заяив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

За його словами, кількість освітян, які погодилися на колабораційні дії та викладання за російською програмою, "вкрай низька" – лише 1% по Україні і, зокрема, на Херсонщині. 

"Кількість вчителів, які погодилися на колабораційні дії та співпрацювали з окупантами, вкрай низька. Ми співпрацюємо з правоохоронними органами, прізвища майже всіх відомі. Вони абсолютно повною мірою відповідатимуть перед законом за свої колабораціоністські дії. Це справа правоохоронних органів, я сподіваюся, що всіх буде притягнуто", – зазначив глава Міносвіти.

Шкарлет додав, що на Херсонщині переважна більшість українських дітей не пішли до школи, а навчалися дистанційно за українською програмою. 

"Анонси так і залишилися анонсами. Переважна більшість дітей не пішли до шкіл. Керівниками закладів освіти на Херсонщині взагалі призначали будь-кого. Деякі з них не те що не мали педагогічної освіти, а взагалі були без освіти", – підкреслює Шкарлет.

Міністр також повідомив, що трудові відносини з освітянами-колаборантами уже розірвані.

Нагадаємо, на Харківщині в Богуславській загальноосвітній школі правоохоронці вилучили 500 російських підручників. Під час окупації населеного пункту "влада" планувала викладати дітям за програмою РФ.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER