Харківщина: в школі під Ізюмом знайшли 500 російських підручників

На Харківщині в Богуславській загальноосвітній школі правоохоронці вилучили 500 російських підручників. Під час окупації населеного пункту "влада" планувала викладати дітям за програмою РФ.

Про це повідомляє прокурутура Харківської області.

"У навчальному закладі зафіксовано чергову невдалу спробу окупантів впровадити російську освіту. Звичайні шкільні кабінети, де навчались маленькі українці, перетворились на склад книжок Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокурорів, підручники РФ будуть долучені до кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності як речові докази. Загалом було вилучено понад 500 підручників російського зразка для учнів 1-11 класів.

"Агітація, пропаганда та виховання "руського духа та патріотизму" – основні цілі російської так званої навчальної програми", – додали правоохоронці.

Нагадаємо, минулого вересня на подвір’ї школи №48 тимчасово окупованого Маріуполя російські загарбники масово спалили українські підручники.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER