Стріляв у місцевих жителів: у Херсонській області затримали бойовика “ДНР”

У Херсонській області правоохоронці та спецпризначенці ЗСУ встановили місцезнаходження і затримали бойовика терористичної організації "ДНР". Він воював проти України у складі армії РФ та знущався, погрожував вбивством і стріляв у місцевих жителів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ провели масштабну спецоперацію на тимчасово окупованій частині півдня України. У результаті спільних дій встановлено місцезнаходження і затримано бойовика терористичної організації "ДНР", який воював проти України у складі армії РФ. Він знущався, погрожував вбивством та стріляв у місцевих жителів", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі йому вже повідомлено про підозру ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, затриманим є мешканець міста Жданівка Донецької області, який у 2014 році добровільно приєднався до підконтрольних країні-агресору незаконних збройних формувань. Згодом отримав "паспорт" місцевої окупаційної адміністрації.

На початку повномасштабного вторгнення зрадника "відрядили" до 3 стрілецького взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку "народної міліції "ДНР". Там він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському напрямку.

Крім того, встановлено факти його стрільби по мирних мешканцях, з яких він хотів вибити зізнання у нібито їх причетності до українських партизанів чи ДРГ.

У СБУ відзначили, що наразі у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України триває розслідування для притягнення винного до відповідальності.

Нагадаємо, за обстріл житлових багатоповерхівок у Маріуполі суд ризначив бойовику терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Філ" покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER