Обстрілював житлові будинки в Маріуполі: танкіста “ДНР” засудили до 12 років за ґратами

За обстріл житлових багатоповерхівок у Маріуполі суд ризначив бойовику терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Філ" покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Слідство встановило, що оператор-навідник танку Т72 здійснив щонайменше 20 пострілів по житлових багатоповерхівках Маріуполя", – йдеться в повідомленні.

Окупанта схопили у кінці квітня неподалік села Рівнопіль у Донецькій області. Тоді українські військові підбили його танк, а пораненого бойовика взяли у полон.

У ході слідчих дій встановлено, що танкіст має "довгу кар’єру" у терористичних угрупованнях так званого "ДНР". Він приєднався до терористів ще у 2014 році. Воював у "5 роті 2 мотострілкового батальйону 7 бригади 9 полку морської піхоти ДНР" на посаді кулеметника, потім був на посаді стрільця у батальйонах "Сомалі", "Чечен", "П’ятнашка". Після цього перебував у фейковій фінансово-економічній поліції та у "2 взводі 2 роти танкового батальйону 9 полку морської піхоти "Народної міліції "ДНР". А вже на початку повномасштабного вторгнення Росії офіційно приєднався до 8 армії загарбників як оператор-навідник танку Т72.

Так, на підставі доказів СБУ, суд визнав фігуранта винним за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, до 15 років позбавлення волі засуджено зраздника, який під час тимчасової окупації частини Київщини здавав ворогу місця перебування бійців місцевої самооборони.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER