Прем’єр Британії Сунак пропонує п’ять кроків для зменшення впливу Росії на світову економіку

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак перед самітом G20 в Індонезії виклав своє бачення кроків, які варто зробити для зменшення впливу Росії на світову економіку.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Так, він зазначив, що лідери мають брати на себе відповідальність і приходити на зустрічі, але Путін – винуватець війни і низки глобальних проблем – вирішив не з’являтися на саміті Групи двадцяти.

Ріші Сунак також привітав відвоювання Україною правобережної Херсонщини – за кілька тижнів після того, як Путін заявив, що Херсон  "назавжди" увійде до складу РФ.

"Це історична подія у боротьбі України за повернення того, що їй належить. Українці стоять за фундаментальні принципи, які важливі для всіх нас – принципи суверенітету і самовизначення, які є наріжними каменями стабільного міжнародного порядку", – зазначив прем’єр.

Він зазначив, що Британія продовжить військову підтримку України та нагадав про останній з обіцяних пакетів допомоги. 

Першим з п’яти кроків, які світ має зробити, він називає термінову підтримку на зимовий час там, де це необхідно – і в Україні, і громадянам інших країн, які опинились у скруті через надвисокі ціни на енергоносії. 

По-друге, за словами Сунака, світ має не дозволити Росії шантажувати всіх питанням продовольчої безпеки.

"Я підтримую генерального секретаря ООН у тому, що зерновози мають рухатися Чорним морем, і закликаю всі ті країни, які можуть виробити більше продовольства або вивільнити запаси, зробити це, щоб допомогти збільшити постачання", – зазначає він.

Третім кроком він називає усунення енергетичної залежності від таких країн, як Росія, у четвертому говорить про просування вільних ринків і відкритої світової економіки.

П’ятим кроком Ріші Сунак закликав протидіяти втягненню у "кредитні пастки" бідніших країн, а також усувати причини прискорення інфляції.

"Ми не дозволимо, щоб наше економічне майбутнє було заручником дій держави-вигнанця… Натомість ми будемо підтримувати Україну та працювати над виконанням кожного елементу цього плану з п’яти пунктів, сприяючи вільним ринкам і глобальній економіці", – підсумував прем’єр.

Нагадаємо, Сунак має намір на саміті Великої Двадцятки кинути виклик путінському режиму. І хоча президент Росії не приїде на зустріч, всі претензії та обурення спрямують на міністра закордонних справ РФ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER