Відступ Росії з Херсону підриває довіру до Путіна – ISW

Виведення російських військ з Херсону призвело до ідеологічного розколу між прихильниками війни та Володимиром Путіним. Президент Росії стрімко втрачає довіру до своїх військових обіцянок.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

Російський ідеолог Олександр Дугін відкрито виступив з критикою Путіна, якого він назвав самодержцем за здачу Херсону. Безпосередня критика президента Росії зі сторони пропагандистів та воєнних блогерів є безпрецедентною і свідчить про зміну настроїв російських ідеологів.

«Пропагандисти Путіна, такі як Володимир Соловйов, дедалі частіше вимагають від Кремля та вищого військового командування цілковитої відданості їхнім цілям в Україні. Соловйов навіть закликав до повної мобілізації та звільнення некомпетентних чиновників після капітуляції Росією Херсона. Деякі блогери раніше критикували Путіна за його неспроможність відповісти на напад на Керченський міст 9 жовтня. Інші відзначали, що Путін не підтримує ідеологію переваги Росії з 2014 року», – йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, Євросоюз і Велика Британія закликають країни бойкотувати виступи Лаврова. Європейський Союз і Велика Британія закликали всіх делегатів не бути присутніми на виступах глави МЗС РФ Сергія Лаврова під час саміту G20 і не проводити з ним переговори.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER