Угорщина заблокувала виділення Україні фінансової допомоги

Уряд Угорщини заблокував пакет допомоги від ЄС у розмірі 18 мільярдів євро, який Україна мала отримати у 2023 році. В Міністерстві фінансів Угорщини відкрито заявили, що не підтримують цю ініціативу.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Центр журналістських розслідувань.

Цього тижня Європейський Союз має намір запропонувати Україні фінансовий пакет, що передбачає надання щомісяця грошової допомоги в розмірі 1,5 мільярда гривень. Загальний обсяг фінансового пакета складає 18 мільярдів гривень.

Однак, для виділення допомоги необхідна згода всіх урядів 27 країн-членів ЄС. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, його країна не підтримуватиме план довгострокового фінансування України.

Варто додати, що в листопаді ЄС має затвердити фінансову допомогу українській стороні в розмірі 3 мільярди євро з пакету допомоги, що була схвалена у травні 2022 року.

Нагадаємо, Світовий банк надав Україні пів мільярда доларів. Світовий банк виділив Україні додатково 500 мільйонів доларів для фінансування термінових потреб, спричинених повномасштабним вторгненням РФ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER