На термінові потреби: Світовий банк надав Україні пів мільярда доларів

Світовий банк виділив Україні додатково 500 мільйонів доларів для фінансування термінових потреб, спричинених повномасштабним вторгненням РФ.

Про це повідомляє Reuters.

"Фінансування Міжнародним банком реконструкції та розвитку, основним кредитним підрозділом банку, було підтримано кредитними гарантіями на суму 500 мільйонів доларів від Великої Британії, які були оголошені 30 вересня", – йдеться у заяві банку.

Як зазначається, кошти виділили напередодні конференції з відновлення, яка відбудеться у вівторок, 25 жовтня у Берліні, де національні лідери, експерти з розвитку та генеральні директори обговорюватимуть, як відновити Україну після вторгнення Росії.

"Російське вторгнення продовжує викликати масові руйнування української інфраструктури, включно з водопостачанням, каналізацією та електричними мережами, саме тоді, коли наближається зима, що ще більше наражає на небезпеку український народ", – сказав президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

Як наголошується, новий раунд фінансування буде використано для підтримки основних державних послуг.

"Ми маємо намір підтримати український народ, коли він стикається з цією безпрецедентною кризою", – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 12 жовтня Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) перерахував Україні додаткові 550 млн євро. Кошти допоможуть, зокрема, покрити витрати на ремонт пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури та підтримати стабільність української електромережі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER