Як діяти в разі можливого підриву окупантами дамби Каховської ГЕС: поради від Херсонської міськадміністрації

Очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова дала поради цивільним, як діяти у випадку підриву російськими терористичними військами дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.

"У разі прориву греблі Каховської ГЕС для території Херсонської міської територіальної громади через 2 години почнеться катастрофічне затоплення. Рівень води в річці Дніпро після прориву може піднятися до 5 м. Максимальний рівень води буде досягнутий через 13 год. 48 хв. Час стояння піка повені – 3 год. 30 хв”, – наголосили у відділі з питань цивільного захисту Херсона.

Тому громадян закликають у разі небезпеки вимкнути електроприлади, газові плити, взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води і прямувати у безпечні райони.

Громадянам, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, необхідно направлятися у наступні безпечні райони:

  • жителям селища міського типу Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;
  • жителям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;
  • жителям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;
  • жителям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;
  • жителям Карантинного острова, у разі неможливості евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;
  • жителям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;
  • жителям селища міського типу Комишани піднятися до вулиці Центральної;
  • жителям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

Також у військовій адміністрації закликали надавати допомогу хворим людям та людям похилого віку і сповістити сусідів про небезпеку.

"Я щиро сподіваюся, що херсонцям не доведеться користуватися цією пам’яткою. Бережіть себе. Херсон був, є та назавжди буде Україною", – підсумувала Лугова.

Про наслідки в разі можливого підриву Каховської ГЕС російсько-окупаційними військами читайте в нашому матеріалі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER