В Миколаєві суд відправив в СІЗО жінку, яка інформувала ворогів про дислокацію підрозділів ЗСУ

Центральний районний суд Миколаєва взяв під варту жінку, яку підозрюється в передачі інформації про дислокацію підрозділів ЗСУ російським спецслужбам.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу 49-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.114-2, ч.3 ст.114-2, ч.1 ст.436-2, ч.3 ст.436-2 КК України.

Мова йде про поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗС України та виправдовуванні збройної агресії РФ.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка долучилась до кількох телеграм-каналів, використовуючи псевдонім, який мав би приховати її стать та вік. При цьому, остання достовірно знала, що зазначені канали використовуються спецслужбами РФ для збору інформації про розміщення збройних формувань України.

В подальшому вона неодноразово публікувала там інформацію про переміщення підрозділів ЗС України у м.Миколаєві та області, у тому числі, долучаючи до повідомлень відповідні фотоматеріали.

Окрім цього, під час спілкування у зазначених каналах, вона виправдовувала збройну агресію РФ, висловлювала сподівання на окупацію м.Миколаєва.

У судовому засіданні жінка не визнала свою провину і просила відмовити у задоволенні клопотання, пояснювала, що давно загубила сім-картку, за допомогою якої відбулась реєстрація у відповідних телеграм каналах. Водночас, зазначене твердження спростовується наявними у матеріалах клопотання матеріалами.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, сьогодні директору комунального підприємства Миколаєва вручили підозру у держзраді

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER