Директора комунального підприємства Миколаєва підозрюють у держзраді

Чиновник мав намір організувати потужну агентурну службу Росії. Керівника комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» затримали безпосередньо під час наради у мера.

Про це розповіли в прес-службі СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Як відомо, це Олександр Сагайдак, який керує Миколаївською ритуальною службою з 2019 року.

Правоохоронці встановили, що посадовець передавав ворогу персональні дані військових, працівників СБУ, Нацполіції та обласної прокуратури. Окрім цього зрадник активно збирав розвіддані про місцеперебування і переміщення підрозділів ЗСУ.

«Іншим його завданням було «інформувати» агресора про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді», – зазначили в прес-службі СБУ.

Чиновнику вдалося залучити до незаконної діяльності ще чотирьох місцевих жителів з проросійськими поглядами.

Варто додати, що затриманий посадовець працював на різних посадах в комунальному підприємстві, починаючи з 2006 року. У 2018 році його призначили заступником директора КП «Миколаївська ритуальна служба», з 2019 року обіймав посаду директора підприємства.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки у двох заступників міністрів. Обшуки проводилися у рамках зловживань, пов'язаних із розподілом гуманітарної допомоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER