Одеська область посіла друге місце за кількістю виявлених колаборантів

Одеська область посідає друге місце в Україні за кількістю виявлення любителів Росії та інших  колаборантів, поступаючись лише Луганщині.

Про це під час брифінгу повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко. 

"Щодо того, чи є ця робота достатньою, то якщо явище є то робота недостатня, але щоб ви розуміли наше навантаження Одещина посідає друге місце за кількістю виявлених осіб та направлення проваджень до суду таких справ після Луганщини", – зазначив прокурор області.

За його словами, наразі в регіоні розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами посягання на територіальну цілісність України, шість щодо державної зради та два щодо пособництва державі-агресору. Судять шість обвинувачених у зраді, 24 – у посяганні на територіальну цілісність та двох обвинувачених у несанкціонованому поширенні інформації.

"Про всі ці випадки, наприклад, про "Професора" ви добре знаєте", – наголосив Сергій Костенко.

За фактами колабораційної діяльності суди розглядають 20 обвинувальних актів, а взагалі в регіоні розпочато 71 провадження. 10 обвинувачених засуджені. 

Також правоохоронці з початку року почали 48 кримінальних проваджень за фактами виправдовування російської агресії та глорифікації її учасників. У судах вже розглядають 31 обвинувальний акт, а 19 обвинувачених вже засуджені. 

Загалом за результатами розгляду у судах таких матеріалів суди винесли 74 обвинувальних вироки. 

Нагадаємо, на Одещині судитимуть агента ФСБ під псевдонімом «Професор».

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER