На Одещині судитимуть “професора”, який зливав ворогу інформацію

На Одещині судитимуть агента ФСБ під псевдонімом «Професор». Прокурори вже скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради.

Про це розповіли в ОГП:

"За даними слідства, чоловік після 24 лютого 2022 року був завербований представниками ФСБ РФ. Від російських кураторів отримав псевдонім «Професор». Він збирав інформацію щодо місць розташування блокпостів, кількості і озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об’єктів військового призначення на території області, а також інформацію щодо місць ураження ракетними ударами".

Чоловік розвідував способи укріплення штаба ОК «Південь», Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП в області. Розвідінформацію у вигляді текстових повідомлень та координат із фото та відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував грошову винагороду на картковий рахунок.

"Крім того, до співпраці з ворожою спецслужбою чоловік залучив свого знайомого з Івано-Франківська, який також був прихильником ідеї об’єднання РФ, РБ та України в єдине державне утворення під головуванням РФ. Також обвинувачений вербував жителів Одещини для подальшої співпраці з країною-агресором", – кажуть в Офісі Генпрокурора.

 Обвинуваченого затримали під час виконання чергового завдання ворога біля Одеської обласної військової адміністрації. В ході обшуку вилучено мобільний телефон, який використовувався для передачі інформації та був придбаний за кошти спецслужби РФ.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER