Причетний до проведення псевдореферендуму: одному з лідерів миколаївського “антимайдану” повідомлено про підозру

Ще одному учаснику незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Миколаївщини заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

"За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчим СБУ в області ще одному учаснику незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Миколаївської області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисник брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Кінбурнської коси, а також фігурує в репортажі російського інформаційного видання та ворожих телеграм-каналах.

Наразі він ховається в Криму. Зазначається, що підозрюваний є одним із лідерів миколаївського "антимайдану", який у 2014 році здійснював блокування однієї з військових частин.

Під час проведення обшуку за місцем реєстрації виявлено та вилучено копію паспорта громадянина Росії, а також заборонені атрибути російської пропаганди.

Колаборанту загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, українські правоохоронці оголосили про підозру ще 10 людям, які брали участь в організації фіктивних референдумів у Луганській області.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER