На Херсонщині окупанти продовжують насильницьку депортацію українців, — Інститут вивчення війни

За інформацією Інституту вивчення війни, окупанти на Херсонщині продовжують насильницьку депортацію українців.

В ISW посилаються на віце-прем’єра Росії Марата Хуснулліна, який 14 жовтня зазначив, що «кілька тисяч» дітей із Херсонської області «вже перебувають в інших регіонах Росії, відпочивають у будинках відпочинку та дитячих таборах». Крім того, російська влада відкрито визнала, що віддає дітей з окупованих районів України на усиновлення в російські сім’ї.

Як відзначають аналітики ISW, російська влада також може брати участь у більш широкій кампанії етнічної чистки шляхом депопуляції українців та заселення українських міст привезеними російськими громадянами. Це підтверджується повідомленнями про насильницьку депортацію та усиновлення українських дітей, а також повідомленнями українських джерел про те, що проекти реконструкції у Маріуполі призначені для розміщення «десятків тисяч росіян», які переїдуть до Маріуполя.

Нагадаємо, окупаційна влада Херсонщини під приводом «відпочинку» оголосила евакуацію цивільного населення.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER