Пригожин намагається вислужитися перед Путіним, а ПВК “Вагнер” довести свою перевагу над Міноборони РФ – ISW

Приватна військова компанія "Вагнер" продовжує намагатися довести свою перевагу над Міністерством оборони РФ та звичайними сухопутними силами. Тоді як її керівник Євгеній Пригожин має намір активно вислужитися преред очільником Кремля Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Інтистут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російські військові дедалі частіше скаржаться на те, що з початку війни беруть учать у бойових діях без перерв і ротацій.

Так, службовці 126-ї окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту, що перебувають на території тимчасово окупованої Херсонської області, записали ролик, в якому розповіли, що мають один БТР на 80 осіб.

Цікаво, що після розповсюдження запису ПВК "Вагнер" вказала, що її керівництво вирішило передати чотири позашляховики 126-му батальйону берегової оборони для "підтримки зусиль з утримання лінії фронту".

"Це заслуговує на увагу на тлі попередньої оцінки про те, що спонсор ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин активно намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним і відокремити свої сили від звичайних сил Міноборони РФ", – підкреслили в ISW.

Водночас фахівці пояснили, що передача основного обладнання підрозділу звичайним російським сухопутним силам може бути неявною критикою очевидної неспроможності міністерства оборони забезпечити такими потребами своїх солдатів.

Нагадаємо, в РФ усе більше відомих осіб, зокрема, телеведучі, поп-зірки та спільнота ультранаціоналістичних військових блогерів починають критикувати керівництво російського Міноборони після постійних невдач загарбників на полі бою в Україні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER