За ніч на Півдні сили ЗСУ збили 13 дронів-камікадзе

Протягом ночі над Миколаївською областю силами протиповітряної оборони збито 6 дронів, над Херсонщиною – 2, а над півднем Дніпропетровщини – 5.

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямі стабільно напружена, але контрольована. Сили оборони тримають вогневий контроль та ініціативу в розвитку подій, повідомляється в зведенні ОК «Південь».

Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує практику вогневих уражень наших позицій і територіальних громад, що прилеглі до фронту, із застосуванням авіації, ракетно-артилерійського озброєння і мінометів. Також продовжує завдавати удари дронами-камікадзе по тилових районах, намагаючись уразити об’єкти інфраструктури. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активно проводить повітряну розвідку.

Ліквідовано також безпілотний шпигун “Орлан-10”, який розвідував обстановку вздовж лінії фронті.

Рашисти усю ніч тероризували Нікопольщину. Били з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. В самому Нікополі нічними обстрілами з пів сотні реактивних снарядів поранено двоє цивільних осіб, пошкоджено понад десяток багатоповерхових та приватних будинків, транспортне підприємство, кілька об’єктів соціальної інфраструктури. Ранком ворог вчергове вдарив важкою артилерією по житлових кварталах райцентру. Попередньо, поранені троє людей. Понівечено ще кілька приватних будинків та адмінбудівель. У Марганецькій та Червоногригорівській громадах люди не постраждали. Пошкоджено приватне підприємство та оселі.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 110 вогневих завдань, авіацією відпрацьовано 2 удари, зокрема по системах протиповітряної оборони ворога на тимчасово окупованих територіях. Ворожа ж спроба нанести авіаційні удари по наших позиціях на Херсонщині була відбита. Ворожий гелікоптер знищено. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

В Чорному морі помірно штормить, що може створювати передумови до посилення мінної небезпеки у прибережній зоні. 11 бойових кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму, серед них 2 великих десантних кораблі та 12 ракетоносії з дванадцятьма “Калібрами”.

Нагадаємо, ворог нарощує чисельність кораблів та катерів у водах Чорного та Середземного морів.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER