Директор Миколаївського зоопарку розповів про допомогу простих миколаївців та іноземних колег

Після початку вторгнення росіян постачальники кормів  Миколаївського зоопарку припинили поставки, тварин від голоду втрятувала допомога простих миколаївців та колег з інших країн.  

Про це телекомпанії  МАРТ розповів директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий.

– До зоопарку прийшла старенька з кульочком яблук: «Я знаю, що ці яблука тут потрібні, візьміть». Не багата, не олігарх, з кілограмом яблук. Ми взяли ці яблука – це було важливо для неї, щоб ми їх взяли.  Приходили люди: «Ось у мене є 200 грн., хочу внести у касу зоопарку». Не олігархи, не народні депутати. Це була допомога від простих людей. Нам щоденно привозили яблука, рибу, м’ясо. Ми до кінця травня годували тварин завдяки цій допомозі. Потім вже провели нові тендери, уклали договори, але ця робота продовжувалась все літо, – сказав Володимир Топчий.

Окрема вдячність від директора зоопарку тим людям, які купували білети онлайн, – це були й містяни, й жителі України, жителі світу.

«Завдяки цим донатам, цим грошам, які ми отримували від продажу білетів, ми живемо й зараз. Комунальні послуги ми просимо місто оплатити, а корми зоопарк сплачує цими грошима. Більш того, з отриманої суми ми сплатили 15 млн.грн. податків», – розповів директор зоопарку.

Є й міжнародна допомога – від зоопарків Польщі, Чехії і Німеччини.

Зоопарк Берліну нам перерахував близько 80 тис.євро, колеги з Чехії перерахували 75 тис.євро. Поляки постійно надсилають корми.

"Зараз ми чекаємо з Німеччини три великих палета сухих кормів для слонів. А загалом ми отримали сухих кормів для жирафів, хижаків, антилоп, птахів і т.д. вже більше 5 тонн, і запас цих кормів у нас є», – сказав Володимир Топчий.

Нагадаємо, Миколаївський зоопарк відновив роботу у червні

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER