На деокупованих територіях Донеччини виявили 35 місць поховань і ексгумували понад 120 тіл – поліція

На Донеччині в звільнених від російських окупантів населених пунктах виявили 35 місць поховань та ексгумували понад 120 тіл.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

“У звільнених населених пунктах поліція виявила 35 місць поховань. З них три – масові. Одне – в Святогірську, де було захоронено 7 осіб (6 жінок та 1 чоловік). Інші – на кладовищі в Лимані. У братській могилі поховано кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а на другій локації покояться більше сотні цивільних. Людей ховали цілими родинами”, – йдеться в повідомленні.

Розкопки на місцях масового поховання в Лимані тривають. За тиждень роботи поліцейські вилучили тіла 56 людей. Так, на сьогодні в Лимані вилучено тіла 22 цивільних жителів і 34 військових. Поліцейські виявляють ознаки як природної смерті, так і насильницьких дій. Слідство встановлюватиме, чи були ушкодження отримані внаслідок обстрілів або катувань. Тіла спрямовано на експертизу, за результатами якої буде встановлено причини смерті людей.

Загалом на звільнених територіях Донеччини виявлено понад 120 тіл, з них – 64 цивільних жителів. Серед загиблих цивільних – 32 чоловіки та 29 жінок, стать ще трьох осіб не встановлено.

За усіма фактами триває досудове розслідування. Правова кваліфікація – ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше повідомлося, що в деокупованому Лимані виявили могилу, в якій було поховано близько 200 цивільних.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER