У Києві знешкодили банду, якою з Росії керував ексдепутат від ОПЗЖ Кива – СБУ

У столиці правоохоронці знешкодили злочинне угруповання, яким із території Російської Федерації керував колишній народний депутат від забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Учасники банди входили до громадського об’єднання "Патріоти – за життя", яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України", – йдеться в повідомленні.

При цьому додається, що до втечі депутата в РФ ці "патріоти" виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні. Також їх залучали до так званої "фізичної підтримки" та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі Києва. За участь у кожній з таких "акцій" зловмисники отримували гроші від своїх "координаторів" з ОПЗЖ.

За даними слідства, до складу угруповання входили щонайменше 12 осіб, причетних до кримінальних кіл. Їхній організатор був на прямому зв’язку з Кивою, погоджуючи свої дії, зокрема після повномасштабного вторгнення РФ.

За задумом Киви, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки загарбників у разі захоплення регіону, проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових прибутків.

У СБУ зазначили, що в межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України планується повідомлення про підозру організатору й учасникам злочинної групи та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора оголосив Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності. 10 травня цього року екснардепа оголосили в міжнародний розшук.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER