Виманюють гроші під виглядом надання соцвиплат: кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Кіберполіція попереджає українців про шахрайство під виглядом соціальних виплат.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Так, за даними відомства, зловмисники в інтернеті привласнюють гроші під виглядом надання виплат українцям, які постраждали від війни.

"Аферисти поширюють фейкову інформацію про соціальні виплати, створюючи сторінки-клони державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо. Для реалізації злочину здебільшого використовують фішинг", – йдеться в повідомленні.

Громадянам пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки нібито для зарахування грошей. Однак відомості, введені на таких ресурсах, автоматично стають відомі зловмисникам. Маючи дані банківських карток, вони привласнюють гроші з рахунків.

Кіберполіція закликає громадян бути пильними та радить отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел, не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема дані банківських карток, стороннім.

У разі підозри шахрайських дій потрібно негайно повідомляти правоохоронним органам.

"Зверніть увагу, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах мають бути верифікованими", – наголосили в МВС.

Нагадаємо, в Україні зʼявився новий вид шахрайства. Через ряд фейкових Facebook-спільнот шахраї поширюють інформацію про те, що "кожен українець може отримати від 7 000 гривень" із начебто конфіскованих активів Росії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER