Українців застерігають від нових шахраїв: розповідають про виплати з конфіскованих активів Росії

В Україні зʼявився новий вид шахрайства. Через ряд фейкових Facebook-спільнот шахраї поширюють інформацію про те, що "кожен українець може отримати від 7 000 гривень" із начебто конфіскованих активів Росії.

Про це розповіли у Центрі протидії дезінформації:

"Спільнота "Info Plus" поширила рекламний допис із текстом "підписано Закон, який дозволяє всім українцям отримати компенсацію із конфіскованих активів рф. Для отримання виплати необхідно пройти за посиланням".

Додають, що вказане посилання веде на сайт "Єдиний Компенсаційний Центр", на якому для "отримання виплати" необхідно "пройти процедури оформлення". Зокрема, серед таких "процедур" є і необхідність вказання даних банківської картки для "сплати комісійного збору", який шахраї обіцяють повернути за добу.

"Застерігаємо: в Україні не існує жодного закону чи іншого нормативного акта, який дозволяє українцям отримати компенсацію із російських конфіскованих активів", – кажуть у ЦПД.

Нагадаємо, на кордоні із Польщею, у пункті пропуску "Рава-Руська", прикордонники зупинили для перевірки громадянку України, яка рейсовим автобусом прямувала з Енергодара у Варшаву.

Вона перевозила у бронежилеті велику суму іноземної валюти.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER