“Зробили все за інструкцією”: на Херсонщині окупанти здалися в полон і передали ЗСУ бойову машину піхоти

В Херсонській області через програму “Хочу жити” троє окупантів здалися в полон разом з військовою технікою. Щоб заохотити ворога передавати потрібне Україні озброєння, їм виплачують грошову винагороду.

Інформацію про купівлю російської бронемашини підтвердив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Відео здачі в полон трьох окупантів на Херсонщині опублікував телеграм-канал “Николаевский Ванек”, через який і проходить комунікація з охочими покинути поле бою. Ймовірно, про купівлю цієї ж БМП, яка потрапила на відео, і повідомляв Віталій Кім.

 

“Росіяни продовжують здаватися через проект “Хочу жити”, правильно роблять. А на південному напрямку, це Миколаїв-Херсон, можна здатися з технікою і отримати за це кошти. У нас є декілька успішних кейсів”, – сказав Кім.

Окупанти під'їжджають на БМП з білим прапором

Згідно зі словами голови ОВА, за здачу такої техніки російські військові можуть отримати 25 тис. доларів. Танк обійдеться вдвічі дорожче – 50 тис. доларів, а реактивні системи залпового вогню – 15 тис. доларів.

Момент взяття в полон трьох окупантів на Херсонщині

Також телеграм-канал “Николаевский Ванек” опублікував відеофрагмент допиту трьох полонених окупантів. Виявляється, це сепаратисти з Луганська та Донеччини. Як зазначається в описі відео, розкривати їхні особи не будуть, тому що на непідконтрольній Україні території знаходяться родичі полонених, і їм може загрожувати небезпека.

 

“У нас теж читають телеграм-канал. Ми побачили на ньому інструкцію і зробили все за нею. Хочемо повернутися живими”, – каже один з полонених.

Генерал Дмитро Марченко, який проводив допит, відзначив, що цим полоненим допоможуть виїхати “живими і цілими”, однак тільки після перевірки на їхню непричетність до воєнних злочинів.

Нагадаємо, від ворожої окупації звільнено понад 50 населених пунктів у Херсонській області. Також нещодавно стало відомо, що з Херсона на територію окупованого Росією Криму втекли 13 російських військових.

Напередодні ЗСУ завдали удару по херсонському інтернату, перетвореному окупантами на казарми.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER