ВР звільнила Шевченка з посади голови Нацбанку, Зеленський вніс кандидатуру нового очільника відомства

Верховна Рада звільнила Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України.

Про це повідомив народний депутат, перший заступник керівника Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За його словами, постанову №8104 про звільнення Шевченка з посади голови НБУ підтримали 263 народні депутати. Зокрема, 192 – з фракції "Слуга народу", 10 – з фракції "Голос", 16 – з депутатської групи "Платформа за життя та мир", 13 – з депутатської групи "Відновлення України", 7 – з депутатської групи "За майбутнє", а також 9 позафракційних.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови про призначення Андрія Пишного на посаду голови Національного банку України. 

Текст проєкту та інші супровідні документи наразі не оприлюднені. Водночас у графі "дати та стан проходження" зазначається, що проєкт постанови передано на розгляд керівництву парламенту.

Додамо, що Андрій Пишний – член міжнародної групи з питань санкцій проти росії "Єрмака-Макфолла". З березня 2014 року по листопад 2020 року був головою правління АТ "Ощадбанк".

Нагадаємо, 4 жовтня Кирило Шевченко заявив, що подає у відставку з посади голови Національного банку.

Президент України Володимир Зеленський 5 жовтня вніс до Ради проект постанови, якою пропонується звільнити Шевченка з посади голови НБУ.

6 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів податкової та митної політики схвалив постанову щодо звільнення Кирила Шевченка з посади голови НБУ. Далі рішення прийматиме парламент.

Також 6 жовтня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER