Участь Білорусі у війні проти України безпосередньо на боці РФ малоймовірна – ISW

Білорусь наразі готується прийняти нещодавно мобілізованих у РФ військовослужбовців, але навряд чи вступить у війну в Україні на російському боці.

Про це повідомляє Інтститут вивчення війни (ISW).

"Росія сподівається використати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для утримання та потенційної підготовки нещодавно мобілізованих російських сил, але вкрай малоймовірно, що це основні індикатори неминучого втручання Білорусі у справи України від імені Росії. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов також заявив, що немає жодних ознак того, що російські війська формують ударну групу для нападу на північ України, що свідчить про те, що російські сили навряд чи будуть використовувати Білорусь як стартовий майданчик для наземних атак на Україну, незважаючи на повідомлення про скупчення військ і техніки в Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Аналітики наголосили, що Олександр Лукашенко не може дозволити собі внутрішні наслідки участі Білорусі в Україні.

ISW також вважає, що РФ не має можливості швидко сформувати наземне ударне угруповання з нуля або з наявних підрозділів у Білорусі.

Раніше повідомлялося, що до столиці Білорусі прибули російські найманці ПВК "Ліга", які можуть бути залучені до організації провокацій на кордоні з Україною.

 

ISW

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER