На кордоні України та Білорусі найманці з РФ готують провокації – Центр національного спротиву

До столиці Білорусі прибули російські найманці ПВК "Ліга", які можуть бути залучені до організації провокацій на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Так, за інформацією ЦНС, яка отримана від білоруського підпілля, до Мінська 20 вересня прибуло 130 найманців ПВК "Ліга" з особистою зброєю та боєприпасами.

Вже 22 вересня на територію білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс", де розміщуються найманці, було доставлено 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

"Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін. Зауважимо, що такі диверсії грають на руку Москві, яка прагне втягнути в цю війну додаткові сили, зокрема Білорусь" – йдеться в повідомленні.

У центрі зазначають, що "ГардСервіс" – не просто приватне охоронне підприємство. Воно є першим подібним підприємством у Білорусі й створено спеціальним указом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

Раніше Олександр Лукашенко сказав, що мобілізації у Білорусі не буде. Він запевнив, що інформація про такі плани є брехнею.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER