Поляки не прийматимуть росіян, які уникають мобілізації

Польща заявила, що не буде приймати у своїй країні тих чоловіків-росіян, які тікають від мобілізації. Тут кажуть, не закривають кордони перед тими, хто був репресований у Росії за свої погляди. Проте це не стосується тих, хто ховається від війни.

Таку позицію в ефірі "Польського радіо" висловив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик:

“Ми не плануємо приймати російських громадян, які досі підтримували режим володимира путіна, а тепер, коли раптом з'явилася перспектива, що зможуть не лише на словах підтримувати цей режим, але й опинитися на фронті, вони раптом стали великими демократами і планують залишити росію. Без сумніву, ми таких людей не підтримуватимемо”.

Як ми повідомляли раніше, російським чоловікам повістки даватимуть прямо на виїзді з країни. Найближчим часом розгорнуть мобілізаційний пункт на ділянці російсько-грузинського кордону в Північній Осетії.

Нагадаємо, сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною в дагестанських містах Махачкала та Хасавюрт, а також у столиці Кабардино-Балкарії Нальчику.

Найбільше людей зібралося у Махачкалі – кілька сотень людей. Незабаром розпочалася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Затримані близько 70 учасників. Силовики проводили затримання учасників мітингу вкрай жорстко, застосовуючи електрошокери та кийки.

У багатьох затриманих забирали телефони. Поліцейські розпилювали перцеві балончики прямо в обличчя протестувальників. За повідомленням очевидців, двоє дівчат потребували допомоги медиків – їх відвезли до лікарні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER