У РФ вирують нові мітинги проти “часткової” мобілізації: в Дагестані та Кабардино-Балкарії

Сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною в дагестанських містах Махачкала та Хасавюрт, а також у столиці Кабардино-Балкарії нальчику.

Про це повідомляє "Кавказ. Реалії".

Так, найбільше людей зібралося у Махачкалі – кілька сотень людей. Незабаром розпочалася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Затримані близько 70 учасників. Силовики проводили затримання учасників мітингу вкрай жорстко, застосовуючи електрошокери та кийки. У багатьох затриманих забирали телефони. Поліцейські розпилювали перцеві балончики прямо в обличчя протестувальників. За повідомленням очевидців, двоє дівчат потребували допомоги медиків – їх відвезли до лікарні.

У мітингу у Хасавюрті беруть участь близько ста людей. Поліція також почала жорсткі затримання, які протестують проти них. Затримані близько 20 осіб.

Акція протесту розпочалася й у Нальчику. До мітингувальників вийшли місцеві урядники. Вони відмовилися відповідати на запитання, скільки людей буде мобілізовано із республіки. Розмова відбувалася на підвищених тонах.

Днем раніше, 25 вересня, в Дагестані місцеві мешканці вийшли на протест проти часткової мобілізації, яку 21 вересня оголосив президент Росії Володимир Путін. 

У підсумку були затримані близько 120 людей. Щодо восьми з них порушені кримінальні справи.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER