Розстріляв автівку з цивільним в Бучі: СБУ “розколола” полоненого окупанта

Правохоронці встановили, що нещодавно захоплений в полон російський військовий у березні розстріляв з автомата цивільне авто в Бучанському районі Київщини, а тіло загиблого українця закопав у лісі – вбивці загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією слідства, російський військовий на початку березня цього року разом зі співслужбовцями з автомата розстріляв автомобіль ВАЗ на трасі поблизу селища Здвижівка, в результаті чого загинув на місці водій авто. Щоб приховати злочин, росіяни закопали тіло вбитого у лісі.

"У вересні зловмисник був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку. Співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали інформацію про місцезнаходження загиблого. Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу", – розповіли в СБУ.

Крім того, у ході розслідування співробітники СБУ отримали додаткову інформацію про численні злочини учасників цього підрозділу РФ, зокрема про обстріли житлових будинків, пограбування та вбивства.

СБУ повідомляє, що вбивця є контрактником одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Збройних сил Росії. За даними слідства, у 2019 році він брав участь у бойових діях на території Сирії.

Полоненому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув'язнення. Наразі встановлюються інші військовослужбовці РФ, причетні до цього злочину.

Раніше Даніїл Фролкін – російський військовий з 64-ї мотострілецької бригади, яка під час тимчасової окупації Київщини перебувала у Бучі, зізнався у всіх звірствах, скоєних в селі Андріївка.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER