Окупант з бригади, яка окупувала Бучу, зізнався росЗМІ у скоєних злочинах

Даніїл Фролкін – російський військовий з 64-ї мотострілецької бригади, яка під час тимчасової окупації Київщини перебувала у Бучі, зізнався у всіх звірствах, скоєних в селі Андріївка.

Зробив він це під час розмови по відеозв'язку з журналісткою видання "Настоящие истории".

На той момент окупант перебував в Бєлгородській області, в частині тимчасової дислокації. 

"Зізнаюся у всіх злочинах, які я скоїв в Андріївці, в розстрілі цивільного населення, обкраданні цивільного населення, вилученні у них телефонів і в тому, що наше командування ні в що не ставить наших бійців, всю піхоту, яка б'ється на передовій, на лінії фронту", – заявив військовий.

Він розповів, що командиром 64-ї мотострілецької бригади був підполковник Олександр Прокурат. Він і дав наказ розстрілювати цивільне населення. 

"Ми завели їх у три будинки, вони показали житло. У домівках були не їхні фотографії. Тобто, це не їхні будинки були по факту. Третій взагалі в якихось руїнах жив. При них була пачка грошей: гривні, бакси. Підполковник, який був з нами, Олександр Прокурат, забрав ці гроші собі, а решту – документи, телефони – віддав нам і сказав: "Їх у витрату". Все, я пішов і у витрату пустив", – розповідає окупант.

Він підтвердив і те, що росіяни мародерили в Україні. 

"Він (заступник командира з тилу полковник В'ячеслав Клобуков – ред.) крав холодильники в магазинах. Потім знаходили магазини з кросівками, з одягом всяким – це теж все вивозилося. Фури вивозилися. Коли ми приїхали в Білорусь, я бачив ці дві фури", – додав Фролкін.

Військовий розповів, що зізнався в усьому, тому що деяких солдатів з його бригади знову хочуть відправити на передову, що є підтвердженням того, що Росія хоче знищити їх.

"Я розумію, що мене можуть посадити за всю цю інформацію. Навіть не за те, що я все це в Україні творив. А за ту інформацію. Я хочу просто зізнатися у всьому і пояснити те, що відбувається в нашій країні", – сказав окупант.

Нагадаємо, кількість встановлених жертв окупантів на Київщині сягає близько 1300.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER