У разі аварії на Південноукраїнській АЕС, жителі 30-кілометрової зони підлягатимуть евакуації – Кім

У разі аварії на Південноукраїнській АЕС через влучання російської ракети, люди в межах 30 км від території станції підлягатимуть евакуації.

Про це заявив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За його словами, наразі місцева влада Миколаєва працює над збільшенням кількості автобусів на ПАЕС. Це потрібно для того, аби евакуювати людей в межах 30 км від території АЕС у разі виходу радіоактивних речовин у навколишнє середовище.

"Багато транспорту мобілізовано. По завданню передано військовим. Ми звертаємося зараз щодо поновлення нашого парку автобусів для можливої небезпеки. Це через те, що люди, які знаходяться в 30 кілометровій зоні, підлягають евакуації у разі аварії на ПАЕС. Автобусів недостатньо, доведеться декілька кіл робити", – сказав Кім.

Голова ОВА додав, що зараз будується логістика із залученням представників приватного бізнесу, аби мати змогу евакуювати людей за 30 км від території ПАЕС. 

На думку Віталія Кіма, росіяни навмисне загострюють ситуацію біля Південноукраїнської АЕС. Він вважає, що таким чином окупанти "шантажують український народ".

"Нашими спеціалістами попередньо визначено, що це ракета типу "Іскандер". Вона дуже високоточна, тому вважаємо, що це навмисний удар біля АЕС для незначних уражень та шантажу українського народ.", – додав Кім.

Як відомо, вночі 19 вересня росіяни обстріляли з ракетного комплексу «Іскандер» територію біля Південноукраїнської атомної електростанції на Миколаївщині. Ракета впала за 300 метрів від атомної станції. Внаслідок удару зазнала пошкоджень будівля АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської гідроелектростанції. Також відключилися три високовольтні лінії електропередачі.

Раніше Центр повідомляв, що на думку експертів ракетним ударом поблизу реакторів ПАЕС окупанти хотіли позбавити електроенергії жителів південних регіонів, а Україну – можливості продавати надлишок енергії в Європу.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER