За три місяці кількість гуманітарної допомоги для Миколаєва зменшилася в десять разів – Сєнкевич

Кількість гуманітарної допомоги для Миколаєва за останні три місяці зменшилася вдесятеро.

Про це під час брифінгу 20 вересня заявив міський голова Олександр Сєнкевич.

"Кількість гуманітарних вантажів, які надходили на адресу Миколаївської міської ради, за останні три місяці знизилася приблизно у десять разів. Проте у нас працюють кілька гуманітарних програм, є можливість придбати продукти через торгівельні мережі, тому голод місцевим мешканцям точно не загрожує", – сказав він.

Водночас мер наголосив на важливості програми ООН, завдяки якій миколаївці за спеціальними картками можуть раз на кілька днів отримувати хліб, консерви тощо. За його словами, найгірша ситуація не у пенсіонерів, а у людей працездатного віку, які втратили роботу через війну. 

"Їх офіційно не звільнили, а вивели поза штат і вони залишилися без засобів для існування. Тому зараз ми будемо працювати над цією проблемою зі службою зайнятості та програмою ООН, щоб надавати виплати під цю конкретну категорію людей", – зазначив Сєнкевич.

Також міський голова заявив, що в Миколаєві практично кожен другий житловий будинок не має вікон через постійні обстріли – комунальники забивають їх фанерою та OSB-плитами. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER