“Зливав” окупантам геолокації підприємств теплопостачання: у Миколаєві затримали російського агента

У Миколаєві правоохоронці затримали російського агента, який передавав ворогові геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Миколаївській області.

"Отримані координати загарбники планували використовувати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів містом і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку. У разі успішного обстрілу окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову "винагороду", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого спецслужби Росії завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні.

Для виконання ворожих вказівок зловмисник робив фото-, відеофіксацію об'єктів із прив'язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з докладним описом російському куратор через анонімний телеграм-канал. Встановлено, що у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому гарантії безпеки від репресивних дій окупаційної адміністрації.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони на місці злочину. 

У даний час йому повідомлено про підозру в державній зраді, вчинену в умовах військового стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжується досудове розслідування.

Нагадаємо, в Києві правоохоронці викрили ворожого агента, який намагався вступити до полку "Азов". Злочинець раніше воював проти українських військових на боці бойовиків "ДНР". 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER