З’явилися нові докази воєнних злочинів РФ на Харківщині: В Чугуївському районі знайшли шість тіл

У населенних пунктах Залізничне та Гракове Харківської області протягом 9 – 11 вересня правоохоронці виявили вже шість тіл мирних жителів, убитих російськими військовими.

Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає Офіс генпрокурора.

За його словами, цих людей вбили військовослужбовці РФ, після чого тіла були поховані місцевими жителями.

"Виявлено сліди катувань. Крім того, працівники Ізюмської окружної прокуратури разом зі слідчими органів поліції виявили факт захоронення місцевих жителів, убитих військовослужбовцями російської федерації, в місті Балаклія", – сказав Фільчаков.

Керівник Харківської облпрокуратури також зазначив, що важливо завершити основну частину зі збору доказів до настання холодів.

У свою чергу генпрокурор Андрій Костін повідомив, що за інформацією ОГП, до початку контрнаступу ЗСУ, тобто до 9 вересня, 34% території Харківщини було захоплено військовими рф, і більш як пів року територія цього регіону була під окупацією.

Костін уточнив, що наразі, коли українські військові з початку вересня звільнили 6 000 квадратних кілометрів української землі на сході та півдні, "на тлі радості від самого факту, перед нами постає жахлива картина того, що робили окупанти, зокрема, на Харківщині".

Нагадаємо, в Харківській області у звільненому від російських загарбників селі виявили чотири тіла мирних жителів зі слідами катувань.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER