На Херсонщині окупаційні поліцаї вдерлися до реконструкторів, видавши їх за «нацистів»

Окупаційна «поліція» вдерлася з «обшуком» в селі Лазурному Скадовського району Херсонської області до місцевого ентузіаста військово-історичної реконструкції, а прес-служба поліцаїв відзвітувала про викриття «нациста».

У чоловіка вилучили німецьку військову форму часів Другої світової війни, мотоцикли, масо-габаритні макети німецької та радянської зброї і боєприпасів першої половини ХХ сторіччя, спорядження, атрибутику.

Є там навіть така «страшна» зброя, як станок від кулемета «Максим».

Серед предметів, які, на думку окупаційних «поліцейських», «містять нацистську символіку», є й прапор Федеративної Республіки Німеччина, який затверджений як державний символ в травні 1949 року й не має жодного відношення до нацистської Німеччини.

Серед «доказів пропаганди нацизму» є й прапор США – країни, яка під час Другої світової війни входила до складу антигітлерівської коаліції, воювала з фашистською Німеччиною й допомагала Радянському Союзу.

Власника артефактів добре знають в Скадовському районі як ентузіаста військово-історичної реконструкції. Він також під час туристичного сезону підробляв в Скадовську і в Лазурному організацією фотозон для відпочивальників. Люди, які раніше перебували там влітку, надали нам фото, зроблені тоді.

Фото, зроблені в 2018 році в Скадовську.

Скріншот з відео херсонських окупаційних "поліцейських": той самий мотоцикл тільки з іншим номером. На цьому фото, яке демонструють фейкові "поліцейські", які викрили фейкових "фашистів", номер на мотоциклі - той самий, що й на фото відпочивальників.Зі слів відпочивальників, люди, які доглядали за фотозоною, просто надавали послуги. Якщо туристи щось питали про техніку чи зброю, розповідали. Але під час цих розмов не було ніякої пропаганди нацистської ідеології, взагалі не йшлося про будь-яку ідеологію. Коли виникали такі розмови,  реконструктори казали, що це – не більше, ніж військово-історична реконструкція.

Скоріше за все, реконструкторів, які нічим не загрожували загарбникам, окупаційні «поліцейські» видали за «нацистів» лише заради показників, щоб вислужитися перед російськими господарями.

Нагадаємо, херсонські партизани оголосили винагороду за голови місцевих гауляйтерів.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER