ВООЗ прогнозує пік нової хвилі COVID-19 в Україні майбутнього жовтня

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що зростання захворюваності на COVID-19 в Україні може досягти піку в жовтні 2022 року.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус на конференції Європейського регіонального комітету у Тель-Авіві, повідомляє Reuters.

"Зараз ми спостерігаємо збільшення випадків COVID-19 в Україні. Ми прогнозуємо, що передача вірусу може досягти піку на початку жовтня, і лікарні можуть бути майже заповнені", – сказав Гебреєсус.

Також у ВООЗ занепокоєні ризиком поширення поліомієліту через низькі показники вакцинації та переміщення людей через війну.

В організації зазначають, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну сильно вплинуло на охорону здоров’я. ВООЗ підтвердила понад 500 атак на медичну інфраструктуру, що призвело щонайменше до 100 смертей.

Глава ВООЗ прогнозує дефіцит кисню для пацієнтів, тому що основні джерела постачання перебувають на окупованих територіях. Кисень необхідний пацієнтам з COVID-19 та іншими критичними захворюваннями, спричиненими ускладненнями вагітності, пологів, сепсисом, травмами тощо.

Тедрос Гебреєсус також сказав, що війна може посилити поширення поліомієліту в Україні.

"Ми також глибоко стурбовані можливістю світового поширення поліомієліту через прогалини в масштабах імунізації та масове переміщення населення, пов’язане з війною", – сказав він.

Нагадаємо, на початку вересня до України прийшла нова хвиля коронавірусу. Зокрема, різко зросла кількість госпіталізованих.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER