Одеська прокуратура відкрила кримінальне провадження через масову загибель дельфінів

В Одесі розслідують факт екоциду: через збройну агресію Росії у Чорному морі зафіксували масову загибель дельфінів.

Про це розповіли в Одеській обласній прокуратурі.

"Установлено, що з початку повномасштабного вторгнення рф на пляжах Одещини виявлено велику кількість загиблих морських ссавців. Ймовірною причиною їх масової загибелі є використання суднами країни-агресора гідролокаторів (сонарів) на підводних та надводних човнах, що створюють потужні звуки, які негативно впливають на здоров’я тварин", – йдеться у повідомленні.

 За ініціативою прокуратури вже провели огляди та розтини китоподібних – морських свиней і звичайних дельфінів (білобочок), знайдених мертвими на узбережжях. Під час розтину тварин спеціалісти здійснено відібрали проби органів та тканин для лабораторного дослідження патологій. Це допоможе встановити причини загибелі морських ссавців.

"Відібрані зразки будуть направлені для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія), та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина). Також прокуратурою готуються запити про надання міжнародної правової допомоги до Республіки Болгарія, Турецької Республіки та Румунії  щодо встановлення аналогічних випадків загибелі дельфінів", – кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, в Одеській області через війну продовжують гинути дельфіни. Напередодні 4 тварин знайшли на узбережжі Чорного моря

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER