Через росіян у Чорному морі загинули тисячі дельфінів

В Одеській області через війну продовжують гинути дельфіни. Напередодні 4 тварин знайшли на узбережжі Чорного моря.

Про це повідомив у Facebook доктор біологічних наук, співробітник Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв:

"Від ворога гинуть не тільки люди, продовжують гинути найрозумніші істоти Чорного моря – дельфіни, про що я за місяці війни писав багато разів на свій сторінці ФБ. І ось, закінчилось воєнне літо, декілька тижнів наше улюблене Чорне море не виносило мертвих дельфінів на пляжі. Не було інформації, що знайдено десь мертвих дельфінів на узбережжі Чорного моря і в інших країнах Чорного моря. І ось знову на днях ми знайшли в межах Національний природний парк "Тузлівські лимани" 4-х загиблих дельфіна на піщаному пересипу та в морі".

За його словами це дві білобочки та три азовки. Проте і це не всі втрати природи. 

"Наші друзі, які стоять на узбережжі подалі на Північ Чорного моря, дали інформацію ще про загиблих трьох дельфінів білобочок. Враховуючи інформацію по новим знайденим загиблим дельфінам, а також враховуючи їх стан, можна сказати про те, що вони імовірно загинули о третій декаді липня", – сказав Іван Русєв.

Він нагадав, що корабельне угруповання чорноморського флоту росіян наприкінці липня було посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет. Вороги продовжували тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря. На озброєнні було декілька десятків крилатих ракет і вони були напоготові. Одеській області з Чорного моря погрожували ракетоносії. Також в готовності було два великі десантні кораблі.

Як повідомляли українські військові, росіяни проводили навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації.

"І внаслідок використання гідролока́торів (сонарів) створюються потужні звуки, які негативно впливають на здоров`я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їх органи навігації та ехолокації, вони отримують потужну акустичну травму. Таке шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами, привело до чергової загибелі дельфінів", – пояснив Іван Русєв.

І додав, що море викидує на берег лише біля 5% від всіх загиблих тварин. Решта 95% просто іде на дно моря, тож можна вважати, що він початку війни загинули десятки тисяч дельфінів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER