Верховний Суд остаточно заборонив партію Шарія

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 6 вересня ухвалив рішення у справі про заборону діяльності політичної партії "Партія Шарія". Це перша проросійська партія, остаточно заборонена в Україні в судовому порядку.

Про це повідомили у Телеграмі Верховного суда.

Нагадаємо, що Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові (у цьому випадку – суд першої інстанції) заборонив діяльність партії Шарія 16 червня.

Суд вирішив, що політична сила здійснює антиукраїнську діяльність, пропагує війну і створює реальну загрозу порушення суверенітету та територіальної цілісності України, а тому підлягає примусовій забороні.

Головною підставою стали антиукраїнські ролики лідера партії Анатолія Шарія, який з 2012 року проживає за кордоном та у своїх роликах поширює російську пропаганду і пропагує українофобію.

Партія спробувала оскаржити рішення суду першої інстанції, але Верховний Суд відхилив апеляційну скаргу.

Тепер рішення першої інстанції про заборону партії набирає чинності, є остаточним і касаційному оскарженню не підлягає.

Як ми повідомляли, 5 травня СБУ повідомила про затримання Шарія в Іспанії, не навівши подробиць. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями КК України: ст.111 (державна зрада), ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

Після Шарія було відпущено під підписку про невиїзд і за місцем проживання в Іспанії. Він чекатиме на судове рішення про екстрадицію.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER