Асфальтовий завод на Миколаївщині, що належав білорусам, передали в АРМА

Прокуратура передала АРМА три асфальтобетонні заводи білоруських компаній, що розташовані у Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях. 

Про це повідомила Київська міська прокуратура у понеділок, 5 вересня.

У повідомленні прокуратури у понеділок зазначається, що вартість переданих активів становить близько 120 млн грн.

"Слідством встановлено, що у Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях здійснюють діяльність низка компаній, що спеціалізуються на виконанні різних видів дорожніх робіт. Кінцевим бенефіціарним власником зазначених компаній є Республіка Білорусь", – йдеться у повідомленні.

У рамках слідства вивчається діяльність зазначених компаній щодо присвоєння коштів держбюджету, що виділяються на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг з подальшою легалізацією коштів та виведенням за кордон.

У повідомленні прокуратури сказано, що також перевіряється можливе фінансування дій із метою захоплення держвлади, зміни кордонів території чи державного кордону України.

На час слідства заарештовані та передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Нагадаємо, що у Миколаївській області розташований асфальтобетонний завод поблизу Нового Буга, який належав  ВАТ “Строительный трест №8”. Ця компанія у 2019-2020 рр. була одним з лідерів на дорожньому ринку Миколаївщини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER