Газовий шантаж: Кремль визнав зв’язок зупинки “Північного потоку -1” та санкцій Заходу

У Кремлі заявили, що причиною повного припинення поставок газу до Німеччини та закриття "Північного потоку-1" стали санкції Заходу.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков під час телефонної конференції з журналістами, передає Reuters.

Пєсков заявив, що санкції "спричиняють хаос" щодо ремонтних робіт на трубопроводі та відкинув заяви про те, що Росія припинила постачання до Європи як політичний крок.

У п'ятницю у "Газпромі" заявили, що у ході проведення регламентних робіт на агрегаті на станції "Портова" виявили витік оливи і до усунення проблеми газогін буде повністю зупинено.

Кремль стверджує, що через санкції Siemens Energy (ENR1n.DE), яка постачає та обслуговує обладнання для газогону, не має здатності усунути цей витік.

"Проблеми з постачанням газу виникли через санкції, введені проти нашої країни західними державами, зокрема Німеччиною та Великою Британією. Інших причин, які призводять до проблем із постачанням, немає", – уточнив речник Кремля.

Пєсков підкреслив, що в разі зняття санкцій ремонтні роботи завершаться легко і газопостачання відновиться.

Водночас Siemens Energy наполягає, що технічні проблеми, про котрі заявив "Газпром", не вимагають зупинки "Північного потоку", тим більше на тривалий термін.

На тлі повної зупинки постачання газу "Північним потоком-1" біржові ціни на газ у Європі у понеділок зросли на 30%, перевищивши межу 2800 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, Росія на західному кордоні спалює газ приблизно на 10 млн, не в змозі його продати.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER