ППО України збиває від 50% до 70% російських ракет

Протиповітряна оборона України  збиває від 50% до 70% російських ракет.

Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов в інтерв'ю "Армія Inform"

"Аналіз авіаційно-ракетних ударів Росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Але, на жаль, сьогодні 100% ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити, це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів", – сказав Жирнов.

Генерал-майор зазначив, що основу ППО України складають старі радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО.

Допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя, доти існуватиме загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів.

Але можна констатувати, що наразі противник не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно, не здатен забезпечити високу ефективність своїх ракетних ударів.

Раніше  коментарі УП речник Повітряних сил Юрій Ігнат наголошував, що першочерговим завданням на фронті наразі є знищення засобів ППО противника малої, середньої та великої дальності дії, яких той стягнув велику кількість.

"Наразі Повітряним силам потрібен, в першу чергу, багатоцільовий літак, здатний виконувати різні завдання: ефективно боротися з повітряними загрозами, зокрема крилатими ракетами та БпЛА, але в той же час виконувати і ударні функції по наземних цілях, зокрема це багатофункціональні винищувачі американського виробництва F-16, F-15 або F-18 певних модифікацій, або ж їхні європейські аналоги", – зазначав Ігнат.

Нагадаємо, вчора ЗСУ знищили радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби "Зоопарк" та станцію радіоелектронної боротьби "Житель"

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER